Nr. 3, Filocalia

Despre

Biserica Filocalia este Biserica Crestina dupa Evaghelie care a aderat la Marturisirea de Credinta a Cultului Bisericilor Crestine dupa Evanghelie, pe baza careia si-a formulat Doctrina ca un sumar al adevarurilor fundamentale care stau la baza marturisii si a identitatii sale ca biserica, precum si Filozofia Lucrarii, care detaileaza strategia si modalitatile prin care intelegem sa ne manifestam si sa traim adevarurile exprimate in doctrina.

Biserica Filocalia a luat fiinta in anul 1990 din initiativa unui grup de credinciosi dedicati Scripturii si slujirii, cu scopul de a promova in noul context social un mod de viata crestin, care sa se materializeze intr-o traire spirituala integrata si relevanta care sa reflecte caracterul lui Dumnezeu si sa fie in accord cu valoarea data de Dumnezeu omului.

Numele “Filocalia”, care inseamna “dragoste pentru ceea ce este bun/ frumos” – este titlul unei culegeri de scrieri ale spiritualitatii ortodoxe si a fost ales ca semn al deschiderii fata de intreaga societate, careia dorim sa-I prezentam in mod relevant Evanghelia mantuirii prin Iisus Hristos.

Forma de manifestare a bisericii in faza initiala erau grupurile de studiu biblic si rugaciune, grupuri de barbati, de femei, grupuri de tineri in care se studiau Scripturile si se echipau pentru diferite lucrari, urmate de o intalnire duminicala pentru inchinare comuna si studio biblic.

Studiind istoria Bisericii  Primare pe baza revelatiilor Scripturii am inteles ca primii crestini au aderat la un standard doctrinar precis – se intalneau regulat pentru inchinare si partasie, se uneau in rugaciune, cercetau Scripturile, practicau botezul noilor convertiti – luau Masa Domnului impreuna, tineau evidenta membrilor, aplicau disciplina si asigurau ajutoare materiale pentru cei nevoiasi.

În 1994, cand biserica s-a dezvoltat ca numar si s-a diversificat ca lucrare, a inceput un proces de organizare functionala menit sa asigure implinirea functiilor bisericii.

În cadrul acestui process au fost confirmati de biserica un numar de prezbiteri si diaconi, carora li s-a incredintat responsabilitatea conducerii, a pastoririi si a slujirii bisericii – astfel ca aceasta sa devina un instrument sensibil la dispozitia lui Dumnezeu pentru largirea Împaratiei Sale.

Consideram frati in credinta pe toti aceia, care marturisind credinta in jertfa lui Hristos, se manifesta printr-o marturisire clara despre Dumnezeu si prin traire in neprihanire spre sfintirea lucrata de Duhul Sfant.

Ne consideram parte a Bisericii lui Hristos din Iasi – impreuna cu toti aceia care cheama pe Domnul dintr-o inima curata, urmarind neprihanirea, credinta, dragostea si pacea. 1 Cor 1:2, in efortul de a fi lumina si sarea pamantului – caci Dumnezeu cunoaste pe cei ce sun tai Sai. 2 Timotei 2:19

Program

  • Duminica: 10:00-12:30
  • Duminica: 18:00-20:00 – Întalnirea tinerilor
  • Joi: 18:00-19:00 – Ora de rugaciune

Contact

Adresa: Str. Smardan nr. 13

Telefon:

Site: http://www.bisericafilocalia.ro

Email: contact [at] bisericafilocalia.ro