Alianta Evanghelica Europeana – Saptamana de rugaciune pentru anul 2010

Alianta Evanghelica Europeana

Programul Saptamanii de Rugaciune 2010

Tema:

Voi sunteti martorii Mei!

Introducere:

Despre tema:

Acum cand crestinii din toata Europa se unesc pentru rugaciune, suntem constienti de faptul ca desi Europa a fost adanc modelata de credinta crestina, totusi, incepand cu secolul trecut, s-a schimbat: daca in trecut era continentul care trimitea mesageri ai Evangheliei, acum a devenit o parte a lumii care are mare nevoie sa primeasca astfel de mesageri. În aceasta Saptamana de Rugaciune, ne vom ruga Dumnezeului nostru sa lucreze prin Duhul Sau cel Sfant si sa deschida ochii si inimile oamenilor pentru mesajul si dragostea Sa, astfel incat credinta crestina sa fie primita in multe parti ale Europei. Alianta Evanghelica incurajeaza toate aceste initiative si se angajeaza sa lucreze pentru binecuvantarea si beneficiul Bisericii, cat si pentru venirea Împaratiei lui Dumnezeu.

Rugaciunea este esentiala pentru relatiile sanatoase. Daca vrem ca unitatea noastra sa nu fie doar un termen abstract, atunci ea trebuie sa duca la cooperari practice si la parteneriate. Ea trebuie hranita prin deschidere fata de Dumnezeu si unii fata de altii, printr-un interes sincer, ascultare, vulnerabilitate, respect si invatare reciproca.

Provocarile cu care ne confruntam ca si crestini in Europa depasesc puterea oricaruia dintre noi. Trebuie sa invatam si sa ne incurajam unii pe altii, chiar si de la natiune la natiune. Acest program de rugaciune este rodul unui parteneriat lung intre Alianta Olandeza si cea Daneza. Ne rugam ca aceasta Saptamana de Rugaciune sa-i inspire pe credinciosii din Bisericile locale din toate natiunile, ajutandu-ne unii pe altii sa fim mai eficienti in marturisire.

Recomandam tuturor Bisericilor ca potrivit cu subiectul zilei sa aiba doua momente de rugaciune. Primul timp de rugaciune sa fie axat pe nevoile interne ale Bisericii, ale familiei si ale societatii noastre. Al doilea timp de rugaciune sa fie focalizat asupra nevoilor spirituale din tarile specificate in program, cat si pentru lucrarea misionara din intreaga lume.

Nadajduim ca fiecare biserica locala sa aiba un timp binecuvantat la rugaciune… De aceea „dati-va toate silintele ca sa impliniti credinta cu fapta.” … si „rugati-va neincetat.”

Program Rugaciune 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook