Alianta Evanghelica Europeana – Saptamana de rugaciune pentru anul 2009

TEMA: Prin credinta
Textul biblic pentru toata saptamana: Evrei 11

Nu putem sti acum care vor fi provocarile si incercarile prin care vom trece in anul 2009, dar Dumnezeu, in dragostea Sa, ne reaminteste prin acest program de rugaciune despre marea importanta a credintei.

“Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta”. (Evrei 11:6)

Sistemele religioase ale lumii, inclusiv cel al evreilor, puneau accent pe fapte pentru “Impacarea” cu Dumnezeu.

Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu, vorbeste insa despre “neprihanirea prin credinta” (Habacuc 2:4), iar Hristos, Domnul si Mantuitorul, spune: “Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai” (loan 11 :25).

Credinta am primit-o ca dar din partea lui Dumnezeu: “Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu” (Efeseni 2:8).

Adevarul Scripturii despre faptele oamenilor este clar: acestea nu contribuie cu nimic la obtinerea mantuirii! “Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni” (Efeseni 3:9 ). Iar despre faptele noastre, chiar si cele mai bune, Dumnezeu spune: “Toate faptele noastre bune sunt ca 0 haina manjita” (Isaia 64:6).
Suntem chemati in aceasta saptamana sa ne reamintim despre “credinta data sfintilor odata pentru totdeauna”, despre trairea prin credinta, cresterea in credinta si pastrarea ei, prin puterea lui Dumnezeu.

Pentru toate cele de mai sus, cu totii uniti prin aceste indemnuri, se cuvine sa-I multumim si in aceasta saptamana lui Dumnezeu Tatal, Domnului Isus Hristos Fiul, prin puterea Duhului Sfant. 

Saptamana de rugaciune pentru anul 2009

Programul pentru saptamana de rugaciune a bisericilor baptiste se gaseste pe site-ul Uniunii Baptiste.

You may also like...

3 Responses

 1. dana says:

  Ma rog ca sa intru in posesia unei biblii sau noul testament in limba tiganeasca!
  eu locuiesc in olanda si aici adunarea e de romi.

 1. 03/01/2009

  […] Alianța Evanghelică Europeană – Săptămâna de rugăciune pentru anul 2009 Subiectele săptămânii de rugăciune sunt prezentate pe blogul IaÅŸiul Evanghelic. IaÅŸiul Evanghelic […]

 2. 04/01/2009

  […] iasi.evanghelici.ro […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook